Intervențiile în Consiliul Local ale consilierului PACT pentru Galați, Gregor Teodorescu

1 răspuns Share

Intervențiile în Consiliul Local ale consilierului PACT pentru Galați, Sorin Frăsina

1 răspuns Share

Intervențiile în Consiliul Local ale consilierului local PACT pentru Galați, Anamaria Mihai

1 răspuns Share

After-school

UPDATE: În data de 31 octombrie 2023, în cadrul ședinței de Consiliu Local al Municipiului Galați, a fost adoptat, cu unanimitate de voturi, proiectul PACT pentru Galați de deschidere a sălilor de clasă și a infrastructurii școlare, cu titlu gratuit, pentru organizarea de activități educative, după orele de program. 

UPDATE: În data de 4 iulie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați au depus un amendament la proiectul inițial, conținând un regulament cu privire la modalitatea în care infrastructura școlară poate fi utilizată ca after-school. Amendamentul poate fi citit aici.

Situația în care se află învățământul românesc este una dramatică iar România se clasează pe ultimele locuri la testele PISA, rata de promovare la bacalaureat este cea mai scăzută din istorie, situația fiind cauzată de incompetența politicienilor care s-au succedat la conducerea statului român în ultimii 30 de ani. Pentru a contribui la remedierea acestei situații, am introdus în Consiliul Local propunerea de punere la dispoziția cadrelor didactice, pentru activități de tip after-school, a infrastructurii școlare din municipiul Galați, cu titlu gratuit și suportarea cheltuielilor cu utilitățile pentru acestea de către municipiul Galați, pe parcursul derulării activităților. 

Continuare
1 răspuns Share

Ateliere gratuite de programare pentru copii

UPDATE: În data de 31 octombrie 2023, în cadrul ședinței de Consiliu Local al Municipiului Galați, a fost adoptat, cu unanimitate de voturi, proiectul PACT pentru Galați de deschidere a sălilor de clasă și a infrastructurii școlare, cu titlu gratuit, pentru organizarea de activități educative, după orele de program, inclusiv ateliere de programare. 

UPDATE: În data de 4 iulie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați au depus un amendament la proiectul inițial, conținând reglementările din Legea Voluntariatului în baza cărora se pot desfășura atelierele de programare. Amendamentul poate fi citit aici.

În municipiul Galați, există o cerere din partea elevilor care sunt interesați să exploreze tehnologia modernă și să învețe tehnici de programare într-un mediu informal, creativ și social prin sesiuni regulate, în afara programului școlar (acesta este motivul pentru care sesiunile sunt, în general, derulate în weekend).  Am introdus în Consiliul Local al Municipiului Galați propunerea de organizare de cluburi de programare gratuite pentru copii, sub licență CoderDojo.


 

Continuare
1 răspuns Share

Raport de activitate Consilier Local Doru Căstăian

A trecut cel de-al treilea an de activitate a mea în calitate de Consilier Local al Municipiului Galați. Puteți citi aici raportul detaliat. 

1 răspuns Share

Raport de activitate Consilier Local Gregor Teodorescu

A trecut un an de când am preluat mandatul de Consilier Local al Municipiului Galați. Apăsați aici pentru a citi raportul în care am explicat aproape toată activitatea mea.

1 răspuns Share

Parc pentru animale de companie

UPDATE: În data de 4 iulie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați Doru Căstăian și Gregor Teodorescu au depus un amendament la proiectul inițial, conținând un regulament al Parcului public pentru animale de companie - Parc Selgros, Micro 21. Amendamentul poate fi citit aici.

Municipiul Galați trebuie să devină mai prietenos cu deținătorii câinilor de companie, întrucât numărul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani și se impune introducerea de facilități speciale pentru ca și acești cetățeni ai Galațiului și animalele lor de companie să se bucure de beneficiile petrecerii timpului în aer liber.  

 

Continuare
1 răspuns Share

Livestream de pe alte continente

UPDATE: În data de 4 iulie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați Doru Căstăian și Gregor Teodorescu au depus un amendament la proiectul inițial, conținând un program al transmisiunilor live propuse pentru fiecare lună a anului. Amendamentul poate fi citit aici.

Facilitarea accesului la cultură trebuie să ocupe un loc important în agenda oricărei administrații, într-o comunitate ce se dorește a fi educată. În lumea globalizată și tehnologizată în care trăim, barierele fizice pot fi ușor surmontate pentru a beneficia de cultură de calitate și de promovarea valorilor locale indiferent de locul în care ne aflăm. 

 

Continuare
1 răspuns Share

Burse de specializare pentru profesori

UPDATE: În data de 4 iulie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați au depus un amendament la proiectul inițial, conținând un regulament cu privire la modalitatea și criteriile de acordare a burselor pentru profesori. Amendamentul poate fi citit aici.

În data de 10 februarie 2022, consilierii locali PACT pentru Galați au depus un amendament la proiectul de buget pe anul 2022 pentru a include în acesta suma necesară acordării burselor.

Amendamentul a fost respins de Primar și de consilierii PSD, dar Primarul a promis că, dacă revenim cu un proiect de hotărâre pe acest subiect, îl va susține. Până în prezent, proiectul nu a fost nici măcar pus pe ordinea de zi sau introdus în procedura de transparență decizională.

Educația este fundamentul unei națiuni și baza dezvoltării atât la nivel național, cât și la nivel regional și local. Constatăm în deceniile de după Revoluție că, în ciuda eforturilor susținute ale multor profesori români de a se ridica din punct de vedere profesional la înălțimea exigențelor epocii complexe pe care o trăim, putem vedea că, în România, comunitatea profesorală nu reușește în mod satisfăcător să dezvolte o conștiință profesională și să se conecteze, din punctul de vedere al mentalității, la bunele practici care caracterizează sistemele performante de educație. 

Continuare
1 răspuns Share

Ședință Specială a Consiliului Local împreună cu Consiliul Județean al Elevilor

UPDATE: În data de 4 iulie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați, Doru Căstăian și Gregor Teodorescu, au depus un amendament la proiectul inițial, conținând un regulament cu privire la modalitatea organizării unui program de shadowing și a ședinței anuale. Amendamentul poate fi citit aici.

Galațiul suferă de o depopulare masivă, pierzând în ultimii 30 de ani peste 100.000 de locuitori. În același timp, foarte mulți oameni tineri beneficiază de o mobilitate sporită și își aleg orașul în care trăiesc și în care își cresc copiii în funcție de slujba pe care o au și nu-și mai aleg slujba în funcție de orașul în care trăiesc.

 

Continuare
1 răspuns Share

Colectarea taxelor prin SelfPay și Paypoint

UPDATE: În data de 4 iulie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați au depus un amendament la proiectul inițial, conținând posibilitatea de a extinde plata taxelor și impozitelor către toți operatorii de plăți care se pot conecta la ghiseul.ro. Amendamentul poate fi citit aici.

La nivelul municipiului Galați, colectarea taxelor și impozitelor se realizează în principal prin Direcția Impozite, Taxe și Alte Venituri Locale, în patru centre (Centrul din str. Basarabiei, nr.55, bl. A16, parter, Centrul din str. Domnească, nr.13, bloc L, parter, Centrul din str. H. Coandă, bl. J5, parter, Centrul din str. Brăilei, nr.232, bl. E4, parter).

Adițional, contribuabilii – persoane fizice, pot efectua plăți on-line a obligațiilor fiscale, pe platforma ghișeul.ro (Sistemul National Electronic de Plata Online cu Cardul Bancar) la care a aderat și Primăria Municipiului Galați.

Continuare
1 răspuns Share

Creșterea transparenței cheltuirii bugetului local

UPDATE: În data de 4 iulie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați, Doru Căstăian și Gregor Teodorescu, au depus un amendament la proiectul inițial, conținând detalii actualizate cu privire la tipurile de informații de transparentizat. Amendamentul poate fi citit aici.

Într-o societate liberă și un stat democratic, politicienii, funcționarii publici și toți ceilalți angajați ai statului au obligația de a servi cetățenii și de a fi transparenți cu aceștia. Dacă politicianul servește interesul instituțiilor și birocrația, acesta frânează dezvoltarea. Dacă politicianul servește interesul cetățenilor și elimină birocrația, acesta încurajează dezvoltarea. De aceea, democrația reală se construiește de jos în sus, dinspre cetățean înspre instituții și nu invers.

Continuare
1 răspuns Share

Participarea la târg internațional de investiții

UPDATE: În ședința de Consiliu Local din 31 ianuarie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați, Doru Căstăian și Gregor Teodorescu, au depus un amendament la proiectul de buget al Municipiului Galați pentru a include în acesta participarea persoanelor însărcinate cu atragerea de investiții la un târg internațional de afaceri în 2023.

Continuare
1 răspuns Share

Intervenție în Cimitirul israelit

UPDATE: În ședința de Consiliu Local din 31 ianuarie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați, Doru Căstăian și Gregor Teodorescu, au depus un amendament la proiectul de buget al Municipiului Galați pentru o intervenție de igienizare și viabilizare a Cimitirului Israelit din Galați ce găzduiește o multitudine de monumente valoroase din punct de vedere arhitectural și istoric. Am primit asigurări din partea Primăriei Galați că inițiativa va fi pusă în aplicare prin intermediul unui proiect de hotărâre de sine stătător. 

 

 

 

 

Continuare
1 răspuns Share

Reabilitarea Ansamblului arhitectural Dr. Aristide Serfioti

UPDATE: În ședința de Consiliu Local din 31 ianuarie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați, Doru Căstăian și Gregor Teodorescu, au depus un amendament la proiectul de buget al Municipiului Galați pentru reabilitarea ansamblului arhitectural din Filești al marelui medic și filantrop Aristide Serfioti. Amendamentul a fost adoptat în unanimitate.

Continuare
1 răspuns Share

Muzeul antreprenoriatului Max Auschnitt

UPDATE: În ședința de Consiliu Local din 31 ianuarie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați, Doru Căstăian și Gregor Teodorescu, au susținut un amendament la bugetului Galațiului pe anul 2023 de organizare a unei expoziții a antreprenoriatului gălățean istoric (personalități marcante ale Galațiului și ale României, precum Max Auschnitt, Gheorghe Fernic, Vicenzo Fanciotti) la Casa Artelor. Propunerea a fost votată în unanimitate și inclusă în bugetul pe anul 2023. Textul amendamentului poate fi consultat aici

Am introdus în Consiliul Local propunerea de creare a Muzeului antreprenoriatului, comerțului și navigației gălățene din Municipiul Galați în cadrul „Strategiei de dezvoltare teritorială zonală periurbană/metropolitană şi Detaliere Plan de Acţiune, Programe şi Proiecte teritoriale şi Indicatori de monitorizare privind Zona Urbană Funcţională a municipiului Galaţi”.

casa_auschnitt_20_-property_card_image.jpg

Continuare
1 răspuns Share

Traseu cultural în Cimitirul Eternitatea

UPDATE:  În data de 31 ianuarie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați, Doru Căstăian și Gregor Teodorescu, au depus un amendament la proiectul de buget al Municipiului Galați pentru a include în acesta achiziția și montarea, în Cimitirul Eternitatea, a 20 de totemuri informative în scopul semnalizării monumentelor funerare ale personalităților marcante din istoria Galațiului. Amendamentul a fost adoptat în unanimitate.

În data de 29 iunie 2022, în cadrul ședinței de Consiliu Local, a fost supus la vot proiectul de creare a unui traseu cultural de interes național în Cimitirul Eternitatea. Consilierul local PACT pentru Galați, Doru Căstăian, a susținut proiectul și a explicat rolul său, dar PSD a respins proiectul la vot.

Cunoașterea trecutului unei comunități este cel puțin la fel de importantă ca prezentul sau viitorul acesteia. Fără cunoașterea și aprecierea istoriei locale, comunitatea noastră nu va putea redescoperi ethosul pierdut al Galațiului. Memoria locală este păstrată inclusiv prin intermediul monumentelor funerare din cel mai vechi cimitir al Galațiului, cimitirul Eternitatea. 

Continuare
1 răspuns Share

Spațiu expozițional stradal

UPDATE: În ședința de Consiliu Local din 31 ianuarie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați, Doru Căstăian și Gregor Teodorescu, au depus un amendament la proiectul de buget al Municipiului Galați pentru crearea unui spațiu expozițional stradal compus dintr-o serie de opt expozoare stradale care să expună lucrări ale artiștilor locali. Lucrările expuse aici vor fi schimbate periodic, având rolul de a familiariza comunitatea gălățeană cu patrimoniul cultural vizual local și de a construi un reper identitar pentru orașul Galați. Amendamentul a fost adoptat în unanimitate.

De câteva decenii, tema artei publice se află în centrul discuțiilor privind amenajarea spațiului urban și crearea sau consolidarea unor comunități. Acest  proiect propune tema spațiului public ca muzeu. Astfel, patrimoniul artistic vizual local poate oferi un reper în consolidarea unui model identitar gălățean. 

Continuare
1 răspuns Share

Orașul celor 9 palate

UPDATE:  În data de 31 ianuarie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați, Doru Căstăian și Gregor Teodorescu, au depus un amendament la proiectul de buget al Municipiului Galați pentru a include în acesta achiziția și amplasarea a 10 totemuri informative în scopul semnalizării celor 10 palate emblematice ale Galațiului. Amendamentul a fost adoptat în unanimitate.

În data de 29 iunie 2022, în cadrul ședinței de Consiliu Local, a fost supus dezbaterii proiectul de creare a unui circuit turistic numit „Galați, orașul celor 9 palate” . Consilierul local PACT pentru Galați, Doru Căstăian, a solicitat retragerea proiectului de pe ordinea de zi pentru a i se aduce o serie de modificări.

Galațiul are nevoie să-și redescopere și să-și exploateze potențialul turistic. Plecând de la experiența și succesul unor astfel de proiecte în alte orașe precum: București, Sibiu, Oradea, Cluj, propunem crearea și promovarea unui circuit turistic care să pună în valoare istoria locală.

Continuare
1 răspuns Share

Amplasarea unei plachete comemorative pe clădirea Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale Galați

UPDATE: În data de 21 decembrie 2022, în cadrul ședinței de Consiliu Local, a fost adoptat, cu unanimitate de voturi, proiectul PACT pentru Galați de amplasare a unei plachete comemorative și de redenumire a Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale, în memoria personalității lui Dimitrie Ioan Frigator. 

 

 

Continuare
1 răspuns Share

Jos cablurile

UPDATE: În data de 21 decembrie 2022, consilierii locali PACT pentru Galați, Doru Căstăian și Gregor Teodorescu, au retras proiectul de pe ordinea de zi pentru a aduce o serie de modificări. Urmează redepunerea. 

Odată cu dezvoltarea tehnologiei informației specifică ultimelor două decenii a apărut necesitatea creării unei structuri tehnico edilitare suplimentare de transmitere de date prin cablu. Aceste structuri care s-au adăugat structurilor existente la sfârșitul anilor 2000 ce deserveau doar serviciile de electricitate și telefonie fixă. Ca urmare în toate aglomerările urbane ale României, inclusiv în municipiul Galați, aspectul urban actual este influențat negativ prin existența unui conglomerat de cabluri cu aspect haotic, pozate aerian, fie pe stâlpii ce fac/făceau parte din structura tehnico edilitară a municipiului, fie chiar între condominii sau diverse imobile.

Continuare
1 răspuns Share

Schimbarea numelui străzii Gheorghe Stroiciu în Str. prof. Mihalache Brudiu

UPDATE: În data de 29.06.2022, in cadrul ședinței de Consiliu Local, a fost adoptat proiectul PACT pentru Galați, de schimbare a numelui străzii Ghoerghe Stroiciu în Str. Prof. Mihalache Brudiu. Până în anul 2022, la peste 30 de ani de la Revoluție, strada respectivă a purtat numele unui fruntaș bolșevic, condamnat pentru înaltă trădare de catre Curtea Marțială, cunoscut ca fondator al Transnistriei si membru al Partidului Socialist. Am schimbat numele străzii ca un gest de reparație istorica și igienă morală cu numele unui reputat profesor universitar, fondator al învățământului arheologic din Galați, descoperitor al Castrului Roman si cunoscut unionist, Mihalache Brudiu.

Continuare
1 răspuns Share

Speaker's Corner

UPDATE: În data de 29 iunie 2022, în cadrul ședinței de Consiliu Local, a fost supus la vot proiectul de creare a unui spațiu de liberă exprimare de tip Speaker's Corner. Consilierul local PACT pentru Galați, Doru Căstăian, a susținut proiectul și a explicat rolul său, dar PSD a respins proiectul la vot.

Libertatea de exprimare este unul dintre pilonii democrației și ai oricărei societăți civilizate. Dreptul la liberă exprimare este garantat de articolul 30 din Constituția României fiind recâștigat, în România, prin Revoluția din decembrie 1989, prin sacrificiul suprem al semenilor noștri. Posibilitatea tuturor cetățenilor de a se exprima este unul dintre motoarele cunoașterii și ale progresului, reprezentând condiția schimbului de idei, valori și principii. Pentru acest motiv, am introdus în Consiliul Local propunerea de creare a unui spațiu de liberă exprimare de tip Speaker's Corner în apropierea Monumentului Eroilor din Galați.

Continuare
1 răspuns Share

Publicarea rezultatelor și contractelor de audit

UPDATE: În data de 29 iunie 2022, în cadrul ședinței de Consiliu Local, a fost supus la vot proiectul de publicare a rezultatelor și contractelor de audit ale Primăriei Galați. Consilierul local PACT pentru Galați, Doru Căstăian, a susținut proiectul și a explicat de ce dreptul constituțional la informare nu trebuie să fie îngrădit, dar PSD a respins proiectul la vot.

Accesul liber și neîngrădit al cetățenilor la orice informații de interes public constituie unul dintre principiile fundamentale ale relațiilor dintre cetățeni și autoritățile publice. Fără accesul cetățenilor la informații democrația încetează să mai funcționeze.

Continuare
1 răspuns Share

Implementarea dosarului electronic

UPDATE: În data de 29 iunie 2022, în cadrul ședinței de Consiliu Local, a fost supus dezbaterii proiectul de implementare a dosarului electronic unic al cetățeanului. Consilierul local PACT pentru Galați, Doru Căstăian, a retras proiectul de pe ordinea de zi pentru a-i aduce o serie de modificări. Urmează să fie redepus cu respectivele modificări.

Contextul sanitar generat de criza COVID și nevoia de transparentizare, simplificare și eficientizare a administrației publice conduc la creșterea importanței gestiunii electronice a documentelor în relația cu cetățeanul. Prin implementarea dosarului electronic unic al cetățeanului se va reduce numărul de interacțiuni fizice și se va optimiza viteza de prelucrare și mișcare a documentelor în mediul administrativ. Un document depus la un moment dat la administrația locală va fi stocat și refolosit cu acordul cetățeanului, fără a mai fi nevoie de o nouă depunere a lui.

Continuare
1 răspuns Share

Strada Frigator

În ședința de Consiliu Local din 26 mai 2022, a fost supus dezbaterii proiectul de hotărâre privind redenumirea Străzii Venus din Galați în Strada „Dimitrie Ioan Frigator.” Hotărârea a fost adoptată în unanimitate. 

Denumirile străzilor dintr-o comunitate reprezintă o formă fundamentală a memoriei comunitare. În orașul nostru, au existat personalități autentice și valoroase ale istoriei locale care au fost onorați prin asocierea lor cu nume de străzi, dar care, în mod regretabil, în prezent nu mai beneficiază de această binemeritată onoare. 

Continuare
1 răspuns Share

Valorificarea celor 7 vaduri ale Galațiului

UPDATE: În ședința de Consiliu Local din 30 martie 2022, consilierii locali PACT pentru Galați Doru Căstăian și Sorin Frăsina au susținut acest proiect sub forma unui amendament la Strategia de dezvoltare zonală a Galațiului.

Am introdus în Consiliul Local propunerea de a include în Strategia de dezvoltare zonală a Galațiului un proiect vital pentru reabilitarea centrului istoric: punerea în valoare a celor 7 vaduri ale orașului.

 

 

Continuare
1 răspuns Share

Înființarea unui centru educațional non-formal

Am introdus în Consiliul Local propunerea de includere a strategiei de încurajare a educației informale și nonformale din Municipiul Galați în cadrul „Strategiei de dezvoltare teritorială zonală periurbană/metropolitană şi Detaliere Plan de Acţiune, Programe şi Proiecte teritoriale şi Indicatori de monitorizare privind Zona Urbană Funcţională a municipiului Galaţi." 

 

Nonformal_bun.jpg

Continuare
1 răspuns Share

Construirea unui campus tehnologic integrat

Am introdus în Consiliul Local propunerea de introducere a construirii unui Campus tehnologic integrat cu institut de cercetare tehnologică în „Strategia de dezvoltare teritorială zonală periurbană/metropolitană şi Detaliere Plan de Acţiune, Programe şi Proiecte teritoriale şi Indicatori de monitorizare privind Zona Urbană Funcţională a municipiului Galaţi." 

Campusbun.jpg

Continuare
1 răspuns Share

Construirea unui centru metropolitan de evenimente

Am introdus în Consiliul Local propunerea de introducere a construirii unui centru expozițional în «Strategia de dezvoltare teritorială zonală periurbană/ metropolitană şi Detaliere Plan de Acţiune, Programe şi Proiecte teritoriale şi Indicatori de monitorizare privind Zona Urbană Funcţională a municipiului Galaţi».

 

Continuare
1 răspuns Share

Incubator de afaceri

Am introdus în Consiliul Local propunerea construcției unui incubator de afaceri în Municipiul Galați în cadrul «Strategiei de dezvoltare teritorială zonală periurbană/ metropolitană şi Detaliere Plan de Acţiune, Programe şi Proiecte teritoriale şi Indicatori de monitorizare privind Zona Urbană Funcţională a municipiului Galaţi».

Continuare
1 răspuns Share

Masterplanul parcurilor gălățene

Am introdus în Consiliul Local propunerea de includere a Masterplanului de parcuri din Municipiul Galați în cadrul «Strategiei de dezvoltare teritorială zonală periurbană/ metropolitană şi Detaliere Plan de Acţiune, Programe şi Proiecte teritoriale şi Indicatori de monitorizare privind Zona Urbană Funcţională a municipiului Galaţi.

Continuare
1 răspuns Share

Reabilitarea cartierului cultural

Am introdus în Consiliul Local propunerea de includere a proiectului de reabilitare urbană, pietonalizare și implementare a permeabilității filtrate pe străzile Cartierului Cultural în cadrul Strategiei de dezvoltare teritorială zonală periurbană / metropolitană şi Detaliere Plan de Acţiune, Programe şi Proiecte teritoriale şi Indicatori de monitorizare privind Zona Urbană Funcţională a municipiului Galaţi.

 

exemplu-strada.jpg

 

Continuare
1 răspuns Share

Săli de sport în școli

Am introdus în Consiliul Local propunerea de includere a strategiei de construcție săli de sport afiliate unităților școlare din Municipiul Galati în cadrul „Strategiei de dezvoltare teritorială zonală periurbană/metropolitană şi Detaliere Plan de Acţiune, Programe şi Proiecte teritoriale şi Indicatori de monitorizare privind Zona Urbană Funcţională a municipiului Galaţi”.

Sportbun.jpg

 

Continuare
1 răspuns Share

Un copac pentru fiecare gălățean

Am introdus în Consiliul Local propunerea de includere a plantării de 250.000 de arbori în Municipiul Galați în cadrul „Strategiei de dezvoltare teritorială zonală periurbană/ metropolitană şi Detaliere Plan de Acţiune, Programe şi Proiecte teritoriale şi Indicatori de monitorizare privind Zona Urbană Funcţională a municipiului Galaţi”.

Copac.jpg

 

Continuare
1 răspuns Share

Unificarea spațiilor verzi și culoar urban

Am introdus în Consiliul Local propunerea de includere a strategiei de unificare a spațiilor verzi din Municipiul Galați în cadrul «Strategiei de dezvoltare teritorială zonală periurbană/ metropolitană şi Detaliere Plan de Acţiune, Programe şi Proiecte teritoriale şi Indicatori de monitorizare privind Zona Urbană Funcţională a municipiului Galaţi».

Continuare
1 răspuns Share

Amenajarea de cantine în toate școlile și grădinițele din Galați

Am introdus în Consiliul Local propunerea de includere a unei strategii de construcție sau amenajare de cantine afiliate unităților școlare din Municipiul Galati în „Strategia de dezvoltare teritorială zonală periurbană/ metropolitană şi Detaliere Plan de Acţiune, Programe şi Proiecte teritoriale şi Indicatori de monitorizare privind Zona Urbană Funcţională a municipiului Galaţi”.

Cantine.jpg

 

Continuare
1 răspuns Share

Înființarea unei filarmonici

Am introdus în Consiliul Local propunerea de înființare a filarmonicii gălățene Iosif Ivanovici în cadrul «Strategiei de dezvoltare teritorială zonală periurbană/ metropolitană şi Detaliere Plan de Acţiune, Programe şi Proiecte teritoriale şi Indicatori de monitorizare privind Zona Urbană Funcţională a municipiului Galaţi».

Continuare
1 răspuns Share

Acțiuni umanitare refugiați

Municipiul Galați găzduia, în momentul depunerii acestui proiect, 200 de refugiați ucraineni cazați de către voluntari, asociații non-guvernamentale, biserici și alți agenți privați. Aceștia se aflau în imposibilitatea de a se întreține din cauza faptului că nu puteau efectua schimb valutar și, totodată, nu beneficiau de surse de venit în lei, euro sau alte monede acceptate în Uniunea Europeană.

Continuare
1 răspuns Share

Schimbarea denumirii străzii „Muncii Voluntare” în Str. Eroii Ucrainei

Denumirile străzilor dintr-o comunitate reprezintă o formă fundamentală a memoriei comunitare. În mod regretabil, în orașul nostru, există încă străzi care poartă nume cu rezonanța regimului totalitar comunist din România de dinainte de 1989, în vreme ce unor evenimente istorice recente și semnificative nu li se acordă aceeași importanță. 

 

Continuare
1 răspuns Share

Buletin investițional

UPDATE: În ședința de Consiliu Local din 10 februarie 2022, consilierii locali PACT pentru Galați au susținut acest proiect sub forma unui amendament la bugetul Municipiului Galați pe 2022.

Am introdus în Consiliul Local propunerea de a include în bugetul Municipiului Galați pe anul 2022 redactarea și trimiterea către ambasade, camere de comerț și companii străine a unui buletin investițional al Galațiului. 

Continuare
1 răspuns Share

Pagină web pentru adopții de câini

UPDATE: În ședința de Consiliu Local din 10 februarie 2022, consilierii locali PACT pentru Galați au susținut acest proiect sub forma unui amendament la bugetul Municipiului Galați pe 2022, dar majoritatea PSD l-a respins la vot. Va fi redepus cu modificări.

Am introdus în Consiliul Local propunerea de alocare a unei sume în cadrul Bugetului Local al Municipiului Galați, pentru crearea unei pagini web dedicate adopției câinilor fără stăpân din municipiul Galați.


Continuare
Share

Viabilizarea grădinii de vară

UPDATE: În ședința de Consiliu Local din 10 februarie 2022, consilierii locali PACT pentru Galați au susținut acest proiect sub forma unui amendament la bugetul Municipiului Galați pe 2022, dar majoritatea PSD l-a respins la vot. Va fi redepus cu modificări.

Grădina de Vară Central este unul dintre reperele culturale ale municipiului Galați, lăsat în paragină, în plin centru istoric, lângă parcul Mihai Eminescu, constituind un focar de infecție periculos pentru locuitorii din jur. Am introdus în Consiliul Local propunerea de demarare urgentă de lucrări de igienizare a spațiului și defrișarea vegetației sălbatice ce deteriorează, în prezent, spațiul aferent Grădinii de Vară Central.

Continuare
1 răspuns Share

Inființarea unei pagini web de promovare locală

UPDATE: În ședința de Consiliu Local din 10 februarie 2022, consilierii locali PACT pentru Galați au susținut acest proiect sub forma unui amendament la bugetul Municipiului Galați pe 2022, dar majoritatea PSD l-a respins la vot. Va fi redepus cu modificări.

Galațiul are un enorm potențial economic, natural și turistic. Din păcate, acesta nu este valorificat pentru că promovarea sa lipsește. Am introdus în Consiliul Local propunerea de creare a unei pagini web de promovare locală a municipiului Galați în limba engleză care să conțină toate informațiile utile unui potențial investitor, unui potențial turist sau unui potențial student în centrul universitar gălățean. Atragerea acestora în comunitatea locală va contribui la dezvoltare economică, printr-o investiție minimă. 

Continuare
1 răspuns Share

Centre STEM pentru copii

Am introdus în Consiliul Local propunerea de alocare a unei sume în cadrul Bugetului Municipiului Galați, pentru înființarea a 20 de centre educaționale STEM  în 20 dintre școlile din municipiul Galați. 

 

Continuare
1 răspuns Share

Aducerea Institutului Francez la Galați

În pofida faptului că există un parteneriat între Municipiul Galați și orașul francez Pessac și un interes din partea elevilor și studenților, precum și a adulților care doresc să studieze limba franceză, în ultimii ani, intensitatea relațiilor cu Franța, pe plan cultural și nu numai, s-a redus în mod vizibil. În acest sens, reluarea activităților legate de înfrățirea celor două orașe este necesară, precum și inițierea unei colaborări cu Institutul Francez, al cărui rol este promovarea limbii și culturii franceze în străinătate și care este deja prezent în România.

Continuare
1 răspuns Share

Aducerea Goethe Institut la Galați

În municipiul Galați, există o cerere masivă din partea elevilor și studenților, precum și a adulților care doresc să studieze limba germană. Evenimentele culturale în limba germană, precum și o bibliotecă în limba germană lipsesc, deși istoria cosmopolită a Galațiului cuprinde și o comunitate etnică germană numeroasă, organizată în jurul cultelor religioase luteran și calvin. În prezent, comunitatea, deși s-a redus masiv, este încă reprezentată de Forumul Democrat German.

Continuare
1 răspuns Share

Festival anual de film

Marile orașe alocă resurse importante culturii și susțin în mod constant evenimentele de promovare a tuturor tipurilor de artă, inclusiv cea cinematografică. În alte orașe, precum Sibiu, Cluj-Napoca, București, Brașov, astfel de proiecte cinematografice sunt organizate anual și strâng numeroși participanți, fiind și o sursă de venituri la bugetul local și devenind branduri culturale de promovare regională și națională a acestor orașe. În plus, cultura urbană a devenit un element esențial de identitate al unei comunități. 

Continuare
1 răspuns Share

Aducerea British Council la Galați

În municipiul Galați, există o cerere masivă din partea elevilor și studenților, precum și a adulților care doresc să studieze limba engleză, aceasta devenind o veritabilă “lingua franca” a lumii în care trăim. Mai mult, nevoia pentru accesul la lumea britanică, la tot ceea ce are aceasta de oferit, elemente de cultură și civilizație, evenimente, bibliotecă, modele de implicare socială, este în creștere în comunitatea locală. 

Continuare
1 răspuns Share

Stadiul proiectelor publice

Odată cu avansarea tot mai rapidă a tehnologiei, din ce în ce mai multe aspecte ale vieților oamenilor devin aproape dependente de accesul cât mai rapid la informații. Totodată, foarte mulți cetățeni devin copleșiți de fluxul de informații care crește exponențial. Accesul rapid la informații corecte și complete este o prioritate, așadar, utilitatea unei căi de comunicare rapide și sigure fiind evidentă.

Continuare
1 răspuns Share

Permiterea călcării ierbii

UPDATE: În data de 4 iulie 2023, consilierii locali PACT pentru Galați au depus un amendament la proiectul inițial, conținând o serie de activități care vor fi permise, în mod explicit, pe spațiile verzi din oraș. Amendamentul poate fi citit aici.

Parcurile din municipiul Galați trebuie să devină spații pentru gălățeni, în care aceștia să își petreacă timpul liber, bucurându-se de beneficiile naturii și de spațiul verde, liniștea și aerul curat pe care acestea le oferă. 

Continuare
1 răspuns Share

Acordarea celei de-a 13-a burse

Am introdus în Consiliul Local propunerea de acordare a unei a-13-a burse elevilor meritorii din Municipiul Galați.

Continuare
1 răspuns Share

Amenajarea unui traseu turistic pentru parcul Carol

În afara rolului definitoriu pe care l-a avut Regele Carol I în istoria României, acesta a avut un rol deosebit inclusiv în istoria orașului Galați. De aceea, am introdus în Consiliul Local propunerea de menționare a titlului complet al Regelui, Carol I al României și amplasarea în parc de panouri cu scop turistic și informativ.

Continuare
1 răspuns Share

Viziere pentru medici

La începutul stării de urgență, pentru a contribui la lupta cu virusul din China, PACT pentru Galați a inițiat o strângere de fonduri pentru achiziționarea unei imprimante 3D cu ajutorul căreia să producem echipamente de protecție atât de necesare pentru personalul medical. Prin implicarea comunității, am reușit să strângem fondurile necesare și să achiziționăm imprimanta și materia primă pentru peste 200 de viziere. Acestea au fost donate personalului medical din Galați, iar imprimanta 3D urmează a fi donate pentru a fi folosită de către un club de informatică și robotică pentru copiii din Galați.

Continuare
Care e feedback-ul tău? Adaugă un răspuns: Share

Oprirea demolării unei clădiri

UPDATE:

În luna martie a anului 2022, după 2 ani de procese în instanță și blocaje din motive procedurale și din lipsa unor documente, demersul nostru și-a atins obiectivul: acela de a clasa clădirea ca monument istoric pentru a o proteja de demolare sau alte intervenții distructive. 

Pe str. Bălcescu nr. 17 se află o clădire cunoscută prin frumoasa decorațiune florală de pe fațadă. Imobilul este situat aproape de Palatului Poștei și de școala “Simion Mehedinți”, fiind, acum 100 de ani, în proprietatea familiei Corvissianu. În perioada interbelică devine clădire comercială, găzduind magazine diverse. Primăria a emis autorizație de demolare, lucrările fiind demarate în martie 2020. Într-o colaborare dintre PACT pentru Galați și Asociația “Galați, orașul meu”, ne-am folosit de Legea Monumentelor Istorice, pentru sistarea lucrărilor de demolare și demararea procedurii de clasare de către Direcția Județeană de Cultură. În urma acestor demersuri, demolarea a fost oprită.

Continuare
Care e feedback-ul tău? Adaugă un răspuns: Share

Academia de Lideri

Școală civică pentru cei care doresc o schimbare în oraș. Seminariile sunt împărțite pe 8 ateliere: POLITIKON - despre cum funcționează Statul, IM-PACT LEADER I și II - filosofia și metoda noastră, resursele pentru adresarea nevoilor comunității, comportamentele pentru ca participanții să-și servească semenii, BRAND ME - discurs, persuasiune, „marca personală”, social media, reputația, GENERAȚII - măsuri pe care le vor propune și planificare strategică, AGORA - planificare, managementul oamenilor, echipei, proceselor, SAMURAI - HR, marketing, fundraising, logistică și IT pentru creșterea organizației, TRANSFER - transmiterea cunoștințelor, training, coaching și mentoring.

Continuare
Care e feedback-ul tău? Adaugă un răspuns: Share

CAMPANIE PENTRU SALVAREA PALATULUI SIMION GHEORGHIU

UPDATE:

Datorită campaniei noastre și cu ajutorul tuturor gălățenilor care înțeleg importanța patrimoniului local, PACT pentru Galați a convins Primăria Galați să reabiliteze monumentul istoric, lucru care se va întâmpla prin intermediul unei finanțări acordate prin Planul Național de Redresare și Reziliență 2022, Componenta 5 – Valul Renovării.

Cel mai de suflet proiect al PACT pentru Galați este legat de cea de-a doua direcție strategică și anume regăsirea ethosului local. Ne dorim cu toții un centru istoric reabilitat, așa că ne-am hotărât să facem noi primul pas. Am demarat o campanie pentru salvarea acestei clădiri istorice. Palatul Simion Gheorghiu este în proprietatea Primăriei încă dinainte de 2005 dar autoritățile găsesc tot felul de scuze pentru a nu o reabilita. Mai mult, doi primari au și solicitat, la un moment dat, declasarea ca monument istoric, pentru a o demola. Din fericire, nu au reușit, dar această bijuteria arhitecturală nu trebuie lăsată în mizerie ci redată comunității.

Continuare
Care e feedback-ul tău? Adaugă un răspuns: Share

Made in Galați

Galațiul are o poveste fabuloasă despre trecut, dar adevărata poveste a Galațiului este despre viitor. Pentru a o povesti, pornim de la prezent, mai precis de la noua noastră propunere de logo pentru oraș, un logo reprezentativ, gândit în profunzime și desenat de către specialiști talentați. Brandingul de oraș trebuie să transmită în același timp, istoria, cultura și oportunitățile locului. Un brand trebuie să pornească din profunzimea comunității locale, din cartiere, de acolo de unde oamenii se adună, din spatele blocurilor, dintre case și mai ales din memoria colectivă. Brandingul unui oraș trebuie să transmită într-o singură imagine, cheful de a locui acolo.

Continuare
Care e feedback-ul tău? Adaugă un răspuns: Share

GALATHON

UPDATE

Pe 29 noiembrie 2021, PACT pentru Galați a organizat cea de-a doua ediție a conferinței Galathon, locul în care am creat și dezbătut soluții pentru orașul nostru, pornite de la firul ierbii. 

Prima ediție Galathon 2029 a avut loc la finele lui 2019 și a adus împreună specialiști din diverse domenii de dezvoltare a Galațiului care au creat o strategie pentru următorii 10 ani.
Între timp, în 2020, PACT pentru Galați a reușit, cu ajutorul vostru, să intre în Consiliul Local, iar acest lucru ne onorează și ne responsabilizează. Din postura aceasta, vom duce mai departe proiectele care vor aduce înapoi cheful de a locui aici!
Continuare
1 răspuns Share

Avem nevoie și de susținerea ta!

Noi suntem pactiștii și aici găsiți proiectele noastre. Noi, ne-am propus să aducem înapoi cheful de a locui aici, la Galați. Dar nu vom face acest lucru doar noi. Avem nevoie și de dumneavoastră, de voi, pentru a reuși nu numai să implementăm proiectele noastre civice, ci și să le ducem în Consiliul Local, în Consiliul Județean și să propunem și altele. Pentru aceasta, vom avea o listă de nominalizări, la alegerile locale. Iar această listă trebuie susținută la vot. Avem nevoie de susținerea voastră. Haideți în echipă! Înscrie-te pe lista de susținători PACT pentru Galați. Alege să susții echipa PACT pentru Galați, la alegerile locale, pentru Consiliul Local și Consiliul Județean.