Daniela Dragoi

 • STOP Defrișării urbane la Galați !

  În ultimii trei ani, Primăria, prin Gospodărire Urbană S.R.L., a masacrat sute, poate chiar mii de copaci (situația reală nu o știe nimeni) din Galați, inclusiv pe Faleză și în parcuri.

  Cum stau lucrurile, de fapt?

  Gospodărire Urbană S.R.L. este o companie de stat după model învechit care lucrează cu angajați dependenți de lucrările comandate de Primărie. Gospodărire Urbană taie copacii și trimite factura către Primăria Galați, care o plătește. Cu alte cuvinte, Gospodărire Urbană trebuie să taie în continuare copaci pentru a face bani.

  Acest sistem este anapoda și trebuie STOPAT.

  Ce cerem?

  1. Interzicerea imediată, prin Hotărâre de Consiliu Local, a tăierii de arbori, în Galați.

  2. Lansarea urgentă a unui proces de consultare publică pe modelul audierilor publice, care să includă organizațiile non-guvernamentale de mediu, organizațiile de părinți și asociațiile de proprietari, precum și orice cetățean interesat, pentru a aduna opiniile gălățenilor cu privire la problema arborilor din Galați și elaborarea, în urma acestor consultări, a unei proceduri transparente cu privire la managementul arborilor în zona urbană.

  3. Cerem ca Primăria Galați să numească facilitator al acestei consultări publice o organizație non-guvernamentală nepartizană, din afara județului Galați, cu experiență în domeniul protejării spațiilor verzi și în organizarea de consultări publice, care nu a beneficiat de fonduri de la bugetul de stat sau de la bugetul local și căreia să i se pună la dispoziție resursele necesare pentru organizarea acestei consultări.

  4. Redactarea, în urma acestei consultări, a unui memorandum pentru spațiul verde pe care să îl semneze toate forțele politice din Galați și pe care Primăria Galați să îl implementeze imediat.

  Cum facem?

  După ce strângem semnăturile, depunem petiția la registratura Consiliului Local și nu ne lăsăm până ce subiectul nu este luat în discuție.

  STOP MASACRULUI DE COPACI!

   

  OBIECTIV: 291 semnaturis
  Adaugă SEMNATURI

 • TRANSPORT ÎN SIGURANȚĂ

  SEMNEAZĂ!

  Platforma civică și politică PACT pentru Galați cere Primăriei Galați o acțiune energică și determinată în cazul tânărului bătut cu bâtele de către taximetriști.

  Față de incidentul produs, pe care nu îl mai descriem deoarece acesta este acum cunoscut la nivelul publicului larg din Galați și din România, cerem autorităților locale următoarele:

  1. Convocarea, de către Primarul Municipiului Galați, a unei ședințe de Consiliu Local, de îndată.
  2. Adoptarea, de către Primarul Municipiului Galați și Consiliul Local Galați, a unei declarații prin care condamnă ferm toate actele de violență și se angajează la luarea de măsuri imediate cu privire la cei vinovați.
  3. Amendarea regulamentului pentru desfășurarea activităților de taxi, cu următoarele prevederi:

  • Obligativitatea ca toate autoturismele cu licență de taximetrie să fie prevăzute cu cameră audio-video (inclusiv viziune nocturnă) pentru înregistrarea activității din perimetrul imediat al mașinilor cât și din habitaclul acestora.

  • Obligativitatea ca toate autoturismele cu licență de taximetrie să afișeze la loc vizibil o etichetă autocolantă cu textul „perimetru supravegheat audio – video” și obligativitatea acestora de a păstra toate înregistrările pentru minim 48 de ore și a le preda organelor de cercetare în cazul raportării unor incidente.

  • Interconectarea tuturor dispeceratelor din Galați, pe frecvență radio, cu Poliția Locală.

  • Aplicarea acelorași măsuri și în cazul mijloacelor de transport în comun ale municipalității.
  OBIECTIV: 218 semnăturis
  Adaugă SEMNĂTURI