NELFIACOM IMPEX SRL/11134954

 • PROIECTUL 2 AL PACT PENTRU GALAȚI - ORAȘUL CU CHEF DE MUNCĂ

  Foarte multe dintre meseriile și profesiile de acum 40 de ani deja au dispărut datorită automatizării și robotizării. Peste 70% din meseriile actuale vor dispărea în următorii 20 de ani. Economia gălățeană trebuie revigorată cu ajutorul unor proiecte realizate în parteneriat cu unitățile de învățământ teoretic și profesional. Unele dintre liceele profesionale s-au închis, altele se află în suferință:

  • Liceul Metalurgic
  • Liceul Traian
  • Liceul de Marină
  • Liceul Energetic
  • Liceul CFR
  • Liceul Auto
  • Liceele de Industrie Alimentară
  Liceele teoretice gălățene fac performanță, dar și învățământul profesional trebuie reconectat la piața muncii. Autoritățile locale au datoria de a facilita parteneriate educaționale între unitățile industriale private din Galați și instituțiile de învățământ. Au datoria de a oferi facilități celor care colaborează cu acestea. La Sibiu, compania Continental a dotat un laborator de încercări al unui liceu și angajează în mod curent absolvenții acestuia. În urma acestui proiect, un tânăr elev care lucra la acest laborator a inventat ochelarii pentru persoane nevăzătoare, o invenție recunoscută la nivel internațional și preluată de mari firme.
  Dar acest lucru trebuie sa fie precedat de o analiză atentă a pieței muncii de azi de la noi din oraș. Ce expertiză avem? În ce domenii suntem competitivi? În ce domenii putem deveni competitivi? Cum facem astfel încât absolvenții liceelor teoretice și ai universităților să nu mai plece din oraș? Care sunt salariile practicate pentru aceleași calificări, prin comparație cu alte orașe sau alte țări?
  Este necesară înființarea urgentă a unui think-tank pentru revigorarea economică a municipiului, think-tank care sa dețină expertiza necesară și să acționeze rapid.
  • Încheierea de parteneriate între liceele profesionale și diversele unități de producție din municipiul Galați. Prin intermediul acestora, firmele gălățene vor avea oportunitatea de a deschide, în licee, mici ateliere sau laboratoare în care elevii vor putea lucra, experimenta, învăța în mod practic. După finalizarea studiilor, elevii interesați își vor putea găsi un loc de muncă în cadrul acestor firme, ambele părți beneficiind de pe urma acestui parteneriat.
  • Utilizarea fondurilor europene destinate dezvoltării resurselor umane pentru a organiza cursuri de formare în domeniul tehnologiei informației pentru toți elevii interesați, astfel încât aceștia să finalizeze studiile având la dispoziție un instrument indispensabil pe actuala piață a muncii: computerul.

 • TRANSPORT ÎN SIGURANȚĂ

  SEMNEAZĂ!

  Platforma civică și politică PACT pentru Galați cere Primăriei Galați o acțiune energică și determinată în cazul tânărului bătut cu bâtele de către taximetriști.

  Față de incidentul produs, pe care nu îl mai descriem deoarece acesta este acum cunoscut la nivelul publicului larg din Galați și din România, cerem autorităților locale următoarele:

  1. Convocarea, de către Primarul Municipiului Galați, a unei ședințe de Consiliu Local, de îndată.
  2. Adoptarea, de către Primarul Municipiului Galați și Consiliul Local Galați, a unei declarații prin care condamnă ferm toate actele de violență și se angajează la luarea de măsuri imediate cu privire la cei vinovați.
  3. Amendarea regulamentului pentru desfășurarea activităților de taxi, cu următoarele prevederi:

  • Obligativitatea ca toate autoturismele cu licență de taximetrie să fie prevăzute cu cameră audio-video (inclusiv viziune nocturnă) pentru înregistrarea activității din perimetrul imediat al mașinilor cât și din habitaclul acestora.

  • Obligativitatea ca toate autoturismele cu licență de taximetrie să afișeze la loc vizibil o etichetă autocolantă cu textul „perimetru supravegheat audio – video” și obligativitatea acestora de a păstra toate înregistrările pentru minim 48 de ore și a le preda organelor de cercetare în cazul raportării unor incidente.

  • Interconectarea tuturor dispeceratelor din Galați, pe frecvență radio, cu Poliția Locală.

  • Aplicarea acelorași măsuri și în cazul mijloacelor de transport în comun ale municipalității.
  OBIECTIV: 218 semnăturis
  Adaugă SEMNĂTURI