Oprirea demolării unei clădiri

Pe str. Bălcescu nr. 17 se află o clădire cunoscută prin frumoasa decorațiune florală de pe fațadă. Imobilul este situat aproape de Palatului Poștei și de școala “Simion Mehedinți”, fiind, acum 100 de ani, în proprietatea familiei Corvissianu. În perioada interbelică devine clădire comercială, găzduind magazine diverse. Primăria a emis autorizație de demolare, lucrările fiind demarate în martie 2020. Într-o colaborare dintre PACT pentru Galați și Asociația “Galați, orașul meu”, ne-am folosit de Legea Monumentelor Istorice, pentru sistarea lucrărilor de demolare și demararea procedurii de clasare de către Direcția Județeană de Cultură. În urma acestor demersuri, demolarea a fost oprită.

Pe str. Bălcescu nr. 17 se află o clădire cunoscută gălățenilor prin frumoasa decorațiune florală de pe fațadă. Imobilul este situat în proximitatea Palatului Poștei și a școlii “Simion Mehedinți”, fiind, acum 100 de ani, în proprietatea marii familii gălățene Corvissianu și ulterior, în perioada interbelică, devenind clădire comercială, găzduind magazine de blănuri, pălării, țesături. Primăria Galați a emis autorizație de demolare, lucrările fiind deja demarate în martie 2020. Într-o colaborare dintre PACT pentru Galați și Asociația “Galați, orașul meu”, ne-am folosit de Legea Monumentelor Istorice, pentru sistarea imediată a lucrărilor de demolare și demararea procedurii de clasare a imobilului de către Direcția Județeană de Cultură. În urma acestor demersuri, demolarea a fost oprită deoarece clădirea este considerată, pe toată perioada de derulare a procedurii, obiectiv de patrimoniu și monument istoric.

Cerere - pagina 1

Cerere - pagina 2

Rezolutie - Directia de Cultura

Protejarea patrimoniului istoric și refacerea centrului istoric al Galațiului și cartierului cultural este una dintre direcțiile strategice ale PACT pentru Galați, iar salvarea acestei clădiri, alături de salvarea Palatului Simion Gheorghiu, face parte din o serie de acțiuni de implicare civică și politică a membrilor noștri. 

Avem nevoie și de susținerea ta!

Noi suntem pactiștii și aici găsiți proiectele noastre. Noi, ne-am propus să aducem înapoi cheful de a locui aici, la Galați. Dar nu vom face acest lucru doar noi. Avem nevoie și de dumneavoastră, de voi, pentru a reuși nu numai să implementăm proiectele noastre civice, ci și să le ducem în Consiliul Local, în Consiliul Județean și să propunem și altele. Pentru aceasta, vom avea o listă de nominalizări, la alegerile locale. Iar această listă trebuie susținută la vot. Avem nevoie de susținerea voastră. Haideți în echipă! Înscrie-te pe lista de susținători PACT pentru Galați. Alege să susții echipa PACT pentru Galați, la alegerile locale, pentru Consiliul Local și Consiliul Județean.


 


Opinia ta este importantă. Adaugă un răspuns.

Te rugăm să verifici căsuța de e-mail pentru instrucțiuni cu privire la activarea contului.