Bogdan

Bogdan este membru al Gremiului și al Departamentului de Politici Publice al PACT pentru Galați. Contribuie constant la propunerile de program legate de educație și viață culturală.

Este și eseist și redactor al celei mai importante reviste de cultură din Galați, Argo. Bogdan este autorul cărților "Mircea Eliade și misterul totalității" și "Rusia și ispita mesianică. Religie și ideologie". Bogdan a înțeles care trebuie să fie rolul intelectualului în viața cetății și a făcut pasul spre implicare. 


  • Distracție, dar tot pe banii noștri!

    Avem Festival Street-Food! Avem Festival de Rock! La o primă impresie, Galațiul se află în rândul marilor orașe în ce privește alternativele de petrecere a timpului liber.

    Însă distracția oferită de Primăria Galațiului îi costă pe gălățeni cât nu face. Manifestările sunt binevenite pentru cetățenii orașului, dar ceea ce trebuie să știe aceștia este că nu reprezintă altceva decât afaceri din care unii câștigă, iar alții plătesc. Și ghiciți cine sunt cei care dau cei mai mulți bani! Evident, cetățenii, care plătesc de două ori: odată pentru organizarea evenimentelor din bugetul orașului la care au contribuit prin plata taxelor și impozitelor locale, iar a doua oară pentru a participa la aceste evenimente.

    Galațiul se află printre orașele unde evenimentele culturale generează costuri și cheltuieli și nu venituri care, la rândul lor să fie investite cu folos tot pentru oraș. Pe lângă sumele enorme de bani plătite organizatorilor pentru a exista aceste evenimente, de altfel interesante, la Galați, Primăria dă bani și pentru tot ce înseamnă management și logistică pre și post-eveniment: curățenie, salarii, infrastructură. Poate dacă s-ar transparentiza mai mult deciziile aleșilor locali, am putea să alegem și noi genul de evenimente aduse în oraș și invitații la acestea sau măcar am putea să îi facem pe cei care iau aceste decizii să fie mai responsabili cu cheltuirea banului public. Evenimente cu tradiție precum festivalul Untold de la Cluj sau Festivalul de Jazz de la Gărâna aduc sume importante la bugetul local și contribuie la comunitate. Oare doar acolo se poate?

    Am putea transforma monopolul economic asupra veniturilor în piață cu adevărat concurențială, în care și cetățenii ar avea de câștigat, cel puțin în privința calității serviciilor și a democrației participative, adică exact ceea ce ne-ar aduce un progres pentru Galați!

     

    Citește mai multe

Profesor. Absolvent al Universității A.I. Cuza din Iași, Facultatea de Filosofie. Predă la Liceul Teoretic Emil Racoviță. Scriitor cu două cărți publicate. Redactor la revista de cultură Argo.