Cum acționăm? Doctrina

Aceasta este doctrina PACT pentru Galați. Pe ea se bazează ideile pe care le promovăm și măsurile pe care le propunem în programul nostru.

Nu există țară dezvoltată care să nu se fi urbanizat.

Cel mai important conflict social în țările sărace nu este între bogați și săraci sau între capitaliști și muncitori, ci între urban și rural. Cea mai mare sărăcie este în zona rurală. Tot acolo se află și costul cel mai mic al dezvoltării. Dar zona urbană este cea care deține controlul resurselor și puterea. De aceea, zona urbană câștigă mereu dar nu beneficiază de potențialul rural. – Michael Lipton, cercetător urban University of Sussex, World Bank, Autor al „Teoria bias-ului urban” și „De ce săracii rămân săraci”.

https://www.researchgate.net/publication/259759897_Why_Poor_People_Stay_Poor_Urban_Bias_in_World_Development

Există o corelație statistică globală care arată că cele mai dezvoltate țări ale lumii sunt urbanizate, iar mărimea PIB-ului național este direct proporțională cu gradul de urbanizare. Suntem prima mișcare politică din România concentrată pe urbanizarea comunităților locale.


Dinamica populației și productivitatea individuală sunt indicatorii politicilor publice.

Când politicienii nu dezvoltă politici publice care să ofere acces la oportunități și când nu investim în educație și în infrastructură, oamenii părăsesc comunitatea, iar populația scade precum în foarte multe comunităţi din România ultimilor 27 de ani.

În total, peste 4 milioane de români au părăsit deja țara, în căutarea unui trai mai bun. Dintre aceștia, mai mult de 120.000 (echivalentul unui municipiu întreg) au plecat din municipiul Galați. În 1992, populația noastră era de 326.141, în timp ce la recensământul din 2011 ajunsese la 231.000, iar acum, în 2018, este estimată la aproximativ 200.000. Oamenii dinamici pleacă în zone în care pot fi productivi, câteva din România, majoritatea din Europa. Dacă populația scade din cauza emigrației, atunci politicienii greșesc. Trebuie să oferim șansa oamenilor să devină productivi în comunităţile noastre, să își crească copiii și să își urmeze visurile. Atunci oamenii se vor putea întoarce acasă, economia va progresa, iar comunitățile noastre își vor atinge adevăratul potențial.


Noua economie este bazată pe înaltă eficiență tehnologică.

Asistăm la tranziția forței de muncă dinspre producția industrială clasică spre noi sectoare economice. Aceasta este a patra revoluție industrială din istorie. Deschidem comunitățile noastre și creăm condițiile necesare pentru ca oamenii să se adapteze la această nouă realitate.


„Cetățeanul” este cel mai important actor politic și este, totodată, „beneficiarul” tuturor politicilor publice.

Dar forța unei națiuni este dată de forța comunităților ei. De aceea, orice politică este, de fapt, locală. Politicile naționale trebuie să reprezinte reverberația politicilor locale întrucât orice tip de politică națională are impact local, la nivelul cetățeanului. Dacă politicianul sau cetățeanul servesc instituțiile și birocrația, aceștia frânează dezvoltarea. Dacă politicianul sau cetățeanul servesc cetățenii, aceștia încurajează dezvoltarea. De aceea, democraţia reală se construiește de jos în sus, dinspre cetățean înspre instituții, dinspre local înspre național și nu invers.


În actuala realitate a partidelor politice tradiţionale nu există nicio viziune despre viitorul societăţii românești.

Incertitudinea cronică generează teamă. Oamenii sunt neliniştiţi. O societate prosperă este formată din cetățeni liberi, împliniți și curajoși. Trebuie să eliminăm acest sentiment de frică. Puține lucruri ne leagă de prezent, și aproape nimic de viitor, politicienii nu pot și nu știu să propună o viziune. Noi propunem orașelor, comunelor și satelor din România să recupereze decalajul față de comunitățile locale din Europa, într-o singură generație: aceasta. Suntem o mișcare politică alimentată cu proiecte pentru viitor, curaj și speranță.

Avem nevoie și de susținerea ta!

Noi suntem pactiștii și aici găsiți proiectele noastre. Noi, ne-am propus să aducem înapoi cheful de a locui aici, la Galați. Dar nu vom face acest lucru doar noi. Avem nevoie și de dumneavoastră, de voi, pentru a reuși nu numai să implementăm proiectele noastre civice, ci și să le ducem în Consiliul Local, în Consiliul Județean și să propunem și altele. Pentru aceasta, vom avea o listă de nominalizări, la alegerile locale. Iar această listă trebuie susținută la vot. Avem nevoie de susținerea voastră. Haideți în echipă! Înscrie-te pe lista de susținători PACT pentru Galați. Alege să susții echipa PACT pentru Galați, la alegerile locale, pentru Consiliul Local și Consiliul Județean.


 


Opinia ta este importantă. Adaugă un răspuns.

Te rugăm să verifici căsuța de e-mail pentru instrucțiuni cu privire la activarea contului.