Orașul celor 9 palate

Galațiul are nevoie să-și redescopere și să-și exploateze potențialul turistic. Plecând de la experiența și succesul unor astfel de proiecte în alte orașe precum: București, Sibiu, Oradea, Cluj, propunem crearea și promovarea unui circuit turistic care să pună în valoare istoria locală.

Data inițierii

Acest proiect de hotărâre a fost înregistrat la Registratura Generală a Municipiului Galați pe 17 decembrie 2021, având numărul de înregistrare 264476.


Statusul proiectului

La data de 19.05.2022, a fost emis raport de specialitate cu nr. 104672, ce poate fi consultat aici.

La data de 23.12.2021, a fost emis avizul comisiei de specialitate nr. 4, ce poate fi consultat aici.

Blocat de către Primarul Municipiului Galați prin încălcarea articolului 136 din Codul Administrativ.

Din acest motiv, am depus o plângere prealabilă cu numărul 69517/01.04.2022 la Primăria Municipiului Galați care poate fi accesată aici


Acțiune în justiție demarată

În pregătire, împotriva Primarului Municipiului Galați pentru blocarea abuzivă a inițiativei noastre. 


Descrierea proiectului

Deși este un oraș pe malul Dunării, cu un important potențial de a atrage turiști și cu o istorie locală extraordinară, căreia îi stau mărturie clădirile istorice incluse în circuitul propus, la Galați toate eforturile în sensul valorificării acestui potențial au venit doar din direcția societății civile.  

Deși aceste inițiative ale societății civile sunt admirabile, rolul autorităților administrației publice locale în promovarea turistică a Galațiului este esențial și se înscrie în aria sa de activitate în slujba comunității. Cererea de ofertă turistică locală provine atât din rândul locuitorilor Galațiului, care doresc și trebuie să își cunoască istoria, precum și din rândul turiștilor din alte orașe și din alte țări care ajung în municipiul Galați prin programe de schimb educațional, în context profesional sau doar în vacanță. 

Municipiul Galați va oferi turiștilor de acest tip un circuit cultural fascinant care poate fi inclus și în programe educaționale sau de tip city break, contribuind nu doar la promovarea Galațiului în țară și în lume, ci și la intensificarea activităților economice de tip HORECA. 

Pentru a aduce toate beneficiile expuse mai sus în comunitatea gălățeană, este necesară crearea unui circuit turistic numit “Galați, orașul celor 9 palate” ce va include 9 dintre cele mai importante și reprezentative clădiri ale orașului: Palatul Navigației, Palatul Simion Gheorghiu, Palatul de Justiție (în prezent sediul Rectoratului Universității Dunărea de Jos), Palatul Administrativ, Palatul Comisiei Europene (în prezent sediul Bibliotecii V.A. Urechia), Palatul Copiilor (Casa Robescu), Palatul Episcopal, Palatul Poștelor, Palatul Școlii Comerciale, conform Anexei 2.


Textul integral al proiectului de Hotărâre de Consiliu Local poate fi consultat aici.

Avem nevoie și de susținerea ta!

Noi suntem pactiștii și aici găsiți proiectele noastre. Noi, ne-am propus să aducem înapoi cheful de a locui aici, la Galați. Dar nu vom face acest lucru doar noi. Avem nevoie și de dumneavoastră, de voi, pentru a reuși nu numai să implementăm proiectele noastre civice, ci și să le ducem în Consiliul Local, în Consiliul Județean și să propunem și altele. Pentru aceasta, vom avea o listă de nominalizări, la alegerile locale. Iar această listă trebuie susținută la vot. Avem nevoie de susținerea voastră. Haideți în echipă! Înscrie-te pe lista de susținători PACT pentru Galați. Alege să susții echipa PACT pentru Galați, la alegerile locale, pentru Consiliul Local și Consiliul Județean.


 


Se afișează 1 răspuns

Te rugăm să verifici căsuța de e-mail pentru instrucțiuni cu privire la activarea contului.