Opriți demolarea centrului istoric!

Cerem salvarea centrului istoric din Galați, singurul reper care oferă Galațiului o conexiune cu istoria și cultura noastră, singurul element care ne oferă un viitor și care va vorbi copiilor noștri despre moștenirea pe care le-o lăsăm.

Vrem:

1. Revocarea urgentă a autorizației de demolare pentru clădirea istorică de pe Str. Bălcescu Nr. 17.

2. Salvarea Palatului Simion Gheorghiu.

3. Extinderea, prin Hotărâre de Consiliu Local, a zonei protejate, care să cuprindă zona pieței, cele 7 vaduri și valea orașului.

4. Înființarea formală a „Cartierului Cultural”.

În acest moment, Asociația Galați, Orașul Meu a depus la Direcția Județeană pentru Cultură o cerere fundamentată legal pentru demararea clasării de urgență ca monument istoric. Direcția a transmis deja Primăriei Galați decizia de clasare până la soluționarea căreia clădirea se supune regimului monumentelor istorice, iar demolarea trebuie sistată pe loc.

Solicităm imperativ Primăriei Galați să respecte legea și să instrucționeze autoritățile competente pentru oprirea lucrărilor.

 

Cel puțin temporar, se suspendă autorizația de demolare.

 

DE LA COMUNICAREA OFICIALĂ A DEMARĂRI PROCEDURII DE CLASARE, CLĂDIREA SE SUPUNE REGIMULUI MONUMENTELOR ISTORICE.

Chemăm alături în acest demers toate formele de organizare, asociațiile civice precum și toate forțele politice responsabile pentru a forma un front comun împotriva distrugerii a ceea ce a mai rămas din istoria orașului nostru.

DESCARCĂ SESIZARE DIRECȚIA DE CULTURĂ

PAGINA 1

PAGINA 2

DESCARCĂ DEMARARE PROCEDURĂ DE CLASARE

 

ASOCIAȚIA GALAȚI, ORAȘUL MEU

ASOCIAȚIA CIVICĂ PACT PENTRU GALAȚI

 

 

 

25 SEMNATURI
OBIECTIV: 10,000 semnaturi

Te implici?


Opinia ta este importantă. Adaugă un răspuns.