TRANSPORT ÎN SIGURANȚĂ

SEMNEAZĂ!

Platforma civică și politică PACT pentru Galați cere Primăriei Galați o acțiune energică și determinată în cazul tânărului bătut cu bâtele de către taximetriști.

Față de incidentul produs, pe care nu îl mai descriem deoarece acesta este acum cunoscut la nivelul publicului larg din Galați și din România, cerem autorităților locale următoarele:

  1. Convocarea, de către Primarul Municipiului Galați, a unei ședințe de Consiliu Local, de îndată.
  2. Adoptarea, de către Primarul Municipiului Galați și Consiliul Local Galați, a unei declarații prin care condamnă ferm toate actele de violență și se angajează la luarea de măsuri imediate cu privire la cei vinovați.
  3. Amendarea regulamentului pentru desfășurarea activităților de taxi, cu următoarele prevederi:

  • Obligativitatea ca toate autoturismele cu licență de taximetrie să fie prevăzute cu cameră audio-video (inclusiv viziune nocturnă) pentru înregistrarea activității din perimetrul imediat al mașinilor cât și din habitaclul acestora.

  • Obligativitatea ca toate autoturismele cu licență de taximetrie să afișeze la loc vizibil o etichetă autocolantă cu textul „perimetru supravegheat audio – video” și obligativitatea acestora de a păstra toate înregistrările pentru minim 48 de ore și a le preda organelor de cercetare în cazul raportării unor incidente.

  • Interconectarea tuturor dispeceratelor din Galați, pe frecvență radio, cu Poliția Locală.

  • Aplicarea acelorași măsuri și în cazul mijloacelor de transport în comun ale municipalității.
181 SEMNĂTURI
OBIECTIV: 2,700 semnături

Te implici?


Opinia ta este importantă. Adaugă un răspuns.