Unificarea spațiilor verzi și culoar urban

Am introdus în Consiliul Local propunerea de includere a strategiei de unificare a spațiilor verzi din Municipiul Galați în cadrul «Strategiei de dezvoltare teritorială zonală periurbană/ metropolitană şi Detaliere Plan de Acţiune, Programe şi Proiecte teritoriale şi Indicatori de monitorizare privind Zona Urbană Funcţională a municipiului Galaţi».

Data inițierii

Am susținut proiectul sub formă de amendament depus la Registratura Generală a Municipiului Galați pe 28 martie 2022, având numărul de înregistrare 64667.


Statusul proiectului

Amendamentul a fost supus la vot și respins de Primarul Pucheanu și de majoritatea PSD din Consiliul Local al Municipiului Galați.

Pașii următori: introducerea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local de sine stătător, presiune publică, implementarea proiectului în anul 2024, după obținerea majorității în Consiliul Local al Municipiului Galați. 


Descrierea proiectului

În anii 1990 și 2000, Galațiul a cunoscut un fenomen extrem de nociv, acela al construirii haotice de garaje pe spațiile verzi. Ulterior, strategia administrației locale a fost aceea de a demola aceste garaje și de a le înlocui cu parcări, nerevenindu-se la starea inițială a terenului, aceea de spațiu verde. Mai mult, există o practică, la nivelul administrației locale actuale de a considera aceste parcări, la nivel scriptic, drept spații verzi, deși acestea sunt, de fapt, spații asfaltate sau acoperite cu dale cu găuri pentru iarbă, dar fără a fi cultivate cu gazon. 

Prin urmare, suprafața de spațiu verde din Municipiul Galați, și așa extrem de redusă în raport cu populația și cu ampla concentrare de blocuri de locuințe, este fragmentată și insulară, neexistând o strategie pentru a unifica aceste mici insule de verdeață, atât de necesare pentru cetățenii Galațiului. 

Pentru a remedia această situație actuală gravă este necesară includerea în «Strategia de dezvoltare teritorială zonală periurbană/ metropolitană şi Detaliere Plan de Acţiune, Programe şi Proiecte teritoriale şi Indicatori de monitorizare privind Zona Urbană Funcţională a municipiului Galaţi» a unei strategii de unificare a spațiilor verzi din Municipiul Galați care să prevadă crearea unor culoare verzi care să traverseze municipiul dintr-un capăt în celălalt, asigurând continuitatea spațiilor verzi. Astfel, cetățenii vor putea traversa orașul dintr-un punct în altul, pietonal sau pe bicicletă prin aceste culoare verzi. 


Textul integral al amendamentului poate fi consultat aici.

Avem nevoie și de susținerea ta!

Noi suntem pactiștii și aici găsiți proiectele noastre. Noi, ne-am propus să aducem înapoi cheful de a locui aici, la Galați. Dar nu vom face acest lucru doar noi. Avem nevoie și de dumneavoastră, de voi, pentru a reuși nu numai să implementăm proiectele noastre civice, ci și să le ducem în Consiliul Local, în Consiliul Județean și să propunem și altele. Pentru aceasta, vom avea o listă de nominalizări, la alegerile locale. Iar această listă trebuie susținută la vot. Avem nevoie de susținerea voastră. Haideți în echipă! Înscrie-te pe lista de susținători PACT pentru Galați. Alege să susții echipa PACT pentru Galați, la alegerile locale, pentru Consiliul Local și Consiliul Județean.


 


Se afișează 1 răspuns

Te rugăm să verifici căsuța de e-mail pentru instrucțiuni cu privire la activarea contului.