Viziere pentru medici

La începutul stării de urgență, pentru a contribui la lupta cu virusul din China, PACT pentru Galați a inițiat o strângere de fonduri pentru achiziționarea unei imprimante 3D cu ajutorul căreia să producem echipamente de protecție atât de necesare pentru personalul medical. Prin implicarea comunității, am reușit să strângem fondurile necesare și să achiziționăm imprimanta și materia primă pentru peste 200 de viziere. Acestea au fost donate personalului medical din Galați, iar imprimanta 3D urmează a fi donate pentru a fi folosită de către un club de informatică și robotică pentru copiii din Galați.

Am inițiat o campanie, cu ajutorul unui eveniment de Facebook, iar gălățenii au răspuns pozitiv. După ce am achiziționat imprimanta și materia primă, am predat-o unei ferme cu alte patru imprimante, organizată de alte asociații civice din Galați, unde a lucrat pe toată perioada crizei. Mesajul nostru a fost simplu:

„În spitalele și farmaciile din Galați e nevoie de viziere pentru a proteja medicii și personalul auxiliar. Nu le putem asigura pe toate dar ne-am propus să le asigurăm o parte din echipamentul de protecție. Acum este greu să mai găsim marfă la producător dar putem cumpăra o imprimantă 3D și putem produce viziere necesare pentru protecția feței. Vom dona vizierele în cadrul Spitalului Județean, Spitalului CFR sau unde mai apar nevoi. După epidemie, vom vinde sau vom dona imprimanta 3D pentru a fi utilizată tot în comunitate.

Ne alăturăm celorlalți producători de viziere care lucrează deja. O imprimantă 3D costă 2.500 - 3.000 de lei. Cu o imprimantă putem produce o vizieră în 2 ore. Cu 2 imprimante 2 viziere în 2 ore. Cu cât mai multe imprimante, cu atât mai multe viziere. Ne-am propus să ne mișcăm repede și să achiziționăm ce putem pentru a începe producția urgent. E nevoie de noi.”

Imprimanta este acum destinată unui club de informatică și robotică pentru copii.

Avem nevoie și de susținerea ta!

Noi suntem pactiștii și aici găsiți proiectele noastre. Noi, ne-am propus să aducem înapoi cheful de a locui aici, la Galați. Dar nu vom face acest lucru doar noi. Avem nevoie și de dumneavoastră, de voi, pentru a reuși nu numai să implementăm proiectele noastre civice, ci și să le ducem în Consiliul Local, în Consiliul Județean și să propunem și altele. Pentru aceasta, vom avea o listă de nominalizări, la alegerile locale. Iar această listă trebuie susținută la vot. Avem nevoie de susținerea voastră. Haideți în echipă! Înscrie-te pe lista de susținători PACT pentru Galați. Alege să susții echipa PACT pentru Galați, la alegerile locale, pentru Consiliul Local și Consiliul Județean.


 


Opinia ta este importantă. Adaugă un răspuns.

Te rugăm să verifici căsuța de e-mail pentru instrucțiuni cu privire la activarea contului.