Galațiul are o poveste fabuloasă despre trecut, dar adevărata poveste a Galațiului este despre viitor. Pentru a o povesti, pornim de la prezent, mai precis de la noua noastră propunere de logo pentru oraș, un logo reprezentativ, gândit în profunzime și desenat de către specialiști talentați. Brandingul de oraș trebuie să transmită în același timp, istoria, cultura și oportunitățile locului. Un brand trebuie să pornească din profunzimea comunității locale, din cartiere, de acolo de unde oamenii se adună, din spatele blocurilor, dintre case și mai ales din memoria colectivă. Brandingul unui oraș trebuie să transmită într-o singură imagine, cheful de a locui acolo.

Ulterior, singurul lucru pe care autoritățile au reușit să-l realizeze în urma acestui fiasco, a fost să amplaseze această siglă pe toate hârtiile și actele emise de primărie și pe absolut toate coșurile de gunoi din oraș. Ulterior, un jurnalist a descoperit că până și această siglă a fost plagiată după o alta, aflată în evaluare în Portugalia.

Atât s-a putut...
TRECUT - PREZENT - VIITOR
- Construcțiile reprezentate schematic sunt cele care formează „skyline-ul” orașului văzut de pe malul celălalt. Macaralele din Șantierul Naval, Port și Portul Mineralier, evocă legătura directă cu Dunărea și amprenta industrială. Turnul de Televiziune este cel mai cunoscut simbol al orizontului, care „rupe” monotonia liniei cerului de la Galați. Hotelul Faleza a fost ales pentru a scoate în evidență arhitectura din perioada anilor 60 - 90. Silueta Bisericii Sfânta Precista duce cu gândul la perioada secolului al-XVII-lea la Galați și aduce în prim-plan spiritualitatea locală, precum și mitul tunelelor care subtraversează Dunărea. Elicea este o sculptură ce ne duce cu gândul la Șantierul Naval și bogata istorie a construcțiilor de nave, de la atelierele navale ale lui Guiller și Ionel Fernic, până la Damen Shipyards. Nu în ultimul rând, Palatul Navigației primește impozant toate ambarcațiunile care trag la mal, fiind una dintre clădirile rămase moștenire din perioada interbelică.
- În partea centrală a emblemei se află o etichetă metalică de culoare albastră, pe care stă scrisă denumirea „GALATZ” - denumirea veche și totodată denumirea internațională a orașului, alături de particula „PORT”. Am ales această formulare pentru a arăta, din nou, vocația multiculturală și internațională a orașului și totodată faptul că portul a fost motorul mobilității ce a adus dezvoltarea din Galați. Galați-ul nu este doar „Galați” - este un oraș-port. Nu trebuie să uităm acest lucru.
- Eticheta metalică de culoare albastră este susținută vizual de principalul simbol al orașului Galați. Vedem acest simbol anual, în coroanele arborilor de pe străzile orașului, pe principala stradă a centrului vechi și nu numai, îl vedem pe jos, pe stradă, toamna.
FRUNZA DE FLOARE DE TEI
- Valurile Dunării închid în mod simetric acest simbol, în partea de sus, sub forma liniilor curbe dar și în partea de jos, boabele acestei frunze reprezentând primele trei măsuri, alegretto, ale valsului nr. 1 Valurile Dunării, de Iosif Ivanovici, un vals binecunoscut gălățenilor, atât prin legătura sa cu Palatul Administrativ, cât și prin aceea că marchează ora exactă, în ultimii 30 de ani, în centrul orașului. Ulterior, valsul a devenit cunoscut la nivel mondial ca „The Aniversary Song”, interpretat de Al Jolson.
La această emblemă au lucrat artistul inspirat Serban Tudor și talentatul grafician Gabriel Costache, după ideile proprii, precum și după contribuțiile unei echipe de voluntari. Pentru implicarea dezinteresată, aceștia merită mulțumirile noastre, ale tuturor.
După realizarea acestor logo-uri, am trecut la realizarea de pagini Facebook pentru fiecare cartier, pentru oraș dar și grupuri pe fiecare zonă a orașului, pentru ca noi toți să redevenim o comunitate în jurul locurilor în care trăim.
Paginile de Facebook pot fi accesate apăsând pe unul dintre logo-urile de mai jos:
Grupurile de cartier pot fi accesate apăsând unul dintre linkurile de mai jos:
Zona I.C. Frimu
Doja, Siderurgiștilor Est / Micro 14, Micro 13, Filești
Zona Centru
Centrul Civic, Str. Navelor, Elice, Potcoava, Mazepa 1, Mazepa 2
Zona Veche
Str. Domnească, Str. Mihai Bravu, Str. Bălcescu, Port, Bădălan, Vadu Ungurului, Piața Centrală
Zona Dunărea
Micro 21, Micro 20, Micro 19, Micro 18, Barboși, Dimitrie Cantemir
Zona Țiglina
Țiglina 1, Țiglina 2, Țiglina 3 / Micro 16, Țiglina 4 / Micro 17, Siderurgiștilor Vest / Micro 15
Zona Aviației
Micro 38, Micro 39A, Micro 39B, Micro 39C, Micro 40
Zona Rizer
Str. Traian, Parc Rizer, Str. Lozoveni, Str. Arcașilor, Vânători
Opinia ta este importantă. Adaugă un răspuns.
Intră cu
Facebook