Viziere pentru medici

La începutul stării de urgență, pentru a contribui la lupta cu virusul din China, PACT pentru Galați a inițiat o strângere de fonduri pentru achiziționarea unei imprimante 3D cu ajutorul căreia să producem echipamente de protecție atât de necesare pentru personalul medical. Prin implicarea comunității, am reușit să strângem fondurile necesare și să achiziționăm imprimanta și materia primă pentru peste 200 de viziere. Acestea au fost donate personalului medical din Galați, iar imprimanta 3D urmează a fi donate pentru a fi folosită de către un club de informatică și robotică pentru copiii din Galați.

Continuare
Care e feedback-ul tău? Adaugă un răspuns: Share

Oprirea demolării unei clădiri

Pe str. Bălcescu nr. 17 se află o clădire cunoscută prin frumoasa decorațiune florală de pe fațadă. Imobilul este situat aproape de Palatului Poștei și de școala “Simion Mehedinți”, fiind, acum 100 de ani, în proprietatea familiei Corvissianu. În perioada interbelică devine clădire comercială, găzduind magazine diverse. Primăria a emis autorizație de demolare, lucrările fiind demarate în martie 2020. Într-o colaborare dintre PACT pentru Galați și Asociația “Galați, orașul meu”, ne-am folosit de Legea Monumentelor Istorice, pentru sistarea lucrărilor de demolare și demararea procedurii de clasare de către Direcția Județeană de Cultură. În urma acestor demersuri, demolarea a fost oprită.

Continuare
Care e feedback-ul tău? Adaugă un răspuns: Share

Academia de Lideri

Școală civică pentru cei care doresc o schimbare în oraș. Seminariile sunt împărțite pe 8 ateliere: POLITIKON - despre cum funcționează Statul, IM-PACT LEADER I și II - filosofia și metoda noastră, resursele pentru adresarea nevoilor comunității, comportamentele pentru ca participanții să-și servească semenii, BRAND ME - discurs, persuasiune, „marca personală”, social media, reputația, GENERAȚII - măsuri pe care le vor propune și planificare strategică, AGORA - planificare, managementul oamenilor, echipei, proceselor, SAMURAI - HR, marketing, fundraising, logistică și IT pentru creșterea organizației, TRANSFER - transmiterea cunoștințelor, training, coaching și mentoring.

Continuare
Care e feedback-ul tău? Adaugă un răspuns: Share

CAMPANIE PENTRU SALVAREA PALATULUI SIMION GHEORGHIU

Cel mai de suflet proiect al PACT pentru Galați este legat de cea de-a doua direcție strategică și anume regăsirea ethosului local. Ne dorim cu toții un centru istoric reabilitat, așa că ne-am hotărât să facem noi primul pas. Am demarat o campanie pentru salvarea acestei clădiri istorice. Palatul Simion Gheorghiu este în proprietatea Primăriei încă dinainte de 2005 dar autoritățile găsesc tot felul de scuze pentru a nu o reabilita. Mai mult, doi primari au și solicitat, la un moment dat, declasarea ca monument istoric, pentru a o demola. Din fericire, nu au reușit, dar această bijuteria arhitecturală nu trebuie lăsată în mizerie ci redată comunității.

Continuare
Care e feedback-ul tău? Adaugă un răspuns: Share

Made in Galați

Galațiul are o poveste fabuloasă despre trecut, dar adevărata poveste a Galațiului este despre viitor. Pentru a o povesti, pornim de la prezent, mai precis de la noua noastră propunere de logo pentru oraș, un logo reprezentativ, gândit în profunzime și desenat de către specialiști talentați. Brandingul de oraș trebuie să transmită în același timp, istoria, cultura și oportunitățile locului. Un brand trebuie să pornească din profunzimea comunității locale, din cartiere, de acolo de unde oamenii se adună, din spatele blocurilor, dintre case și mai ales din memoria colectivă. Brandingul unui oraș trebuie să transmită într-o singură imagine, cheful de a locui acolo.

Continuare
Care e feedback-ul tău? Adaugă un răspuns: Share

GALATHON

Galathon 2029 aduce laolaltă experți din diverse domenii conectate dezvoltării municipiului Galați și le pune la dispoziție cadrul pentru a identifica soluții pentru cele mai stringente probleme locale. Este un maraton de creare de soluții și de networking. În urma Galathon-ului a rezultat o strategie de dezvoltare a municipiului Galați care conține măsurile necesare opririi „surpării” orașului pentru a readuce oamenilor cheful de a locui aici. Galațiul s-a născut și a crescut în jurul Dunării. Comerțul a dinamizat acest oraș timp de secole, făcându-l un hub de mărfuri, idei și culturi; perioada porto-franco; locul unde s-a născut antreprenoriatul românesc. 

Continuare
1 răspuns Share

QR-CODE

QR CODE este efortul nostru de a promova istoria și potențialul turistic al Galațiului. Știți cum ardelenii, ieșenii sau brăilenii au acea mândrie a locului? Cum patriotismul local îi face să se laude cu orașul lor? Noi am pierdut acest lucru și ne-am pierdut reperele. Comuniștii și războaiele au distrus istoria orașului iar administrația actuală strică puținul care a mai rămas. Dacă nu ne cunoaștem trecutul, nu putem înțelege prezentul și nici construi vreun viitor pentru comunitatea noastră.  Haideți să ne recâștigăm istoria, prezentul și viitorul. 

Continuare
Care e feedback-ul tău? Adaugă un răspuns: Share

Cum acționăm? Doctrina

Aceasta este doctrina PACT pentru Galați. Pe ea se bazează ideile pe care le promovăm și măsurile pe care le propunem în programul nostru.

Continuare
Care e feedback-ul tău? Adaugă un răspuns: Share

În ce credem? Valorile

Acestea sunt valorile PACT pentru Galați. Ele ne ghidează acțiunile în tot ceea ce facem, pentru misiunea noastră.

Continuare
Care e feedback-ul tău? Adaugă un răspuns: Share

Ce vrem să facem? Viziunea

Aceasta este filosofia PACT pentru Galați - viziunea și misiunea noastră. Acolo ne dorim să aducem comunitatea noastră. Să aducem înapoi cheful de a locui aici.

Continuare
Care e feedback-ul tău? Adaugă un răspuns: Share

Avem nevoie și de susținerea ta!

Noi suntem pactiștii și aici găsiți proiectele noastre. Noi, ne-am propus să aducem înapoi cheful de a locui aici, la Galați. Dar nu vom face acest lucru doar noi. Avem nevoie și de dumneavoastră, de voi, pentru a reuși nu numai să implementăm proiectele noastre civice, ci și să le ducem în Consiliul Local, în Consiliul Județean și să propunem și altele. Pentru aceasta, vom avea o listă de nominalizări, la alegerile locale. Iar această listă trebuie susținută la vot. Avem nevoie de susținerea voastră. Haideți în echipă! Înscrie-te pe lista de susținători PACT pentru Galați. Alege să susții echipa PACT pentru Galați, la alegerile locale, pentru Consiliul Local și Consiliul Județean.