QR-CODE

QR CODE este efortul nostru de a promova istoria și potențialul turistic al Galațiului. Știți cum ardelenii, ieșenii sau brăilenii au acea mândrie a locului? Cum patriotismul local îi face să se laude cu orașul lor? Noi am pierdut acest lucru și ne-am pierdut reperele. Comuniștii și războaiele au distrus istoria orașului iar administrația actuală strică puținul care a mai rămas. Dacă nu ne cunoaștem trecutul, nu putem înțelege prezentul și nici construi vreun viitor pentru comunitatea noastră.  Haideți să ne recâștigăm istoria, prezentul și viitorul. 

Ce facem acum?

Montăm plăcuțe indicatoare cu cod QR pe casele istorice și nu numai. 

Ne-a venit această idee după ce am văzut că acest lucru există  și în alte orașe din România precum Iași sau Timișoara dar și în multe orașe din alte țări. De altfel, montarea de plăcuțe indicatoare a fost chiar introdusă în strategia de dezvoltare a municipiului Galați încă din anul 2005, strategie ce poate fi consultată aici, dar Primăria, până acum, nu a făcut nimic în acest sens. Astfel, pactiștii s-au mobilizat și nu au mai așteptat să facă alții. Misiunea PACT pentru Galați este să redăm orașul cetățenilor săi, motiv pentru care am luat decizia să contactăm proprietarii de imobile frumoase din oraș și să facem noi ceea ce nu fac aleșii noștri.

Plăcuța conține denumirea clădirii, anul construcției, instituții găzduite, arhitect, stil, personalități care au locuit acolo, ctitorul imobilului, dar și persoana sau firma care a sponsorizat producția plăcuței, contribuind astfel la comunitatea noastră. Pe lângă aceste informații, plăcuța indicator prezintă un cod QR care poate fi scanat cu telefonul. În cazul IOS (Iphone) acest lucru se poate face direct cu aplicația camerei foto. În cazul Android (restul mărcilor de telefon) este probabil să fie necesară descărcarea unei aplicații gratuite QR Scanner din Google Play. Atunci când este scanat, codul QR va redirecționa utilizatorul către o pagină cu informații de interes turistic, cultural, istoric. Textul găsit aici va fi despre clădirea pe care este montată sau despre personalitățile care au locuit acolo și alte evenimente istorice. 

De asemenea, site-ul conține informații generale despre orașul Galați, oameni, locuri, întâmplări de aici. 

Toate informațiile sunt traduse și în engleză, germană și franceză. Una dintre principalele probleme ale Galațiului este faptul că nu este vizitat de turiști. Și cum să fie vizitat dacă un turist nu are la dispoziție nici măcar un pliant, un traseu turistic sau niște indicatoare pe stradă sau în autobuz, în limbi străine.

ACCESEAZĂ SITE-UL AICI


Proiectul nostru a fost remarcat de presa națională, motiv pentru care a fost inclus într-un reportaj la Radio România Actualități. În continuare, un scurt fragment din reportajul radio: 

Reportajul integral poate fi descărcat de aici.

Fiecare plăcuță este sponsorizată de către o persoană fizică, o asociație sau o firmă. Sponsorizați și dumneavoastră amplasarea unei plăcuțe contribuind financiar cu suma de 300 Lei, costul producției și al montajului iar pe aceasta va fi înscris textul „Această plăcuță a fost sponsorizată de către Ion Costin / S.C. DenumireFirma S.R.L.”

SPONSORIZEZ


Ce urmează?

După îndeplinirea primului nostru obiectiv, acela de a monta 30 de plăcuțe indicatoare, vom finaliza și un traseu turistic interactiv disponibil pe Google Maps și pe aplicația Izi Travel. Designerii noștri lucrează, în acest moment, la un scurt ghid turistic pentru Galați ce va include principalele atracții turistice și zece trasee turistice tematice printre care turul Galațiului celor șapte palate:

  • Palatul Navigației,
  • Palatul Simion Gheorghiu,
  • Palatul Justiției,
  • Palatul Comisiei Europene a Dunării,
  • Palatul Administrativ,
  • Palatul Episcopal,
  • Palatul Copiilor.

Acest ghid este, în prezent, în curs de a fi tradus și transmis ghidurilor turistice internaționale pentru a fi inclus în circuit: Lonely Planet și Guide Vert. Și pentru că istoria și potențialul turistic gălățean trebuie cunoscute nu numai de străini, ci și de gălățeni, dezvoltăm, în prezent, fișa unei discipline opționale de cultură și istorie locale. 

Proiectul se finalizează cu producția și amplasarea unei machete 3D a orașului nostru în zona istorică, precum cea din imagine.


 

Avem nevoie și de susținerea ta!

Noi suntem pactiștii și aici găsiți proiectele noastre. Noi, ne-am propus să aducem înapoi cheful de a locui aici, la Galați. Dar nu vom face acest lucru doar noi. Avem nevoie și de dumneavoastră, de voi, pentru a reuși nu numai să implementăm proiectele noastre civice, ci și să le ducem în Consiliul Local, în Consiliul Județean și să propunem și altele. Pentru aceasta, vom avea o listă de nominalizări, la alegerile locale. Iar această listă trebuie susținută la vot. Avem nevoie de susținerea voastră. Haideți în echipă! Înscrie-te pe lista de susținători PACT pentru Galați. Alege să susții echipa PACT pentru Galați, la alegerile locale, pentru Consiliul Local și Consiliul Județean.


 


Opinia ta este importantă. Adaugă un răspuns.

Te rugăm să verifici căsuța de e-mail pentru instrucțiuni cu privire la activarea contului.